Folk flest bor i Kina.
Pappen min og jeg bor i Taiwan.
Nord for Tainan og sør for Taipei.
I Taichung.
Nøkkelordet er "Tai."

Det gjør vi i all hovedsak under påskudd av å lære meg mandarin og la han få slippe en ganske kjip sykkeltur til jobben hver morgen.
Ellers kan jeg nevne at det skjer alltid mye rart med meg. Livet mitt hadde nok gjort seg på film.
Ikke kanskje.

星期四, 10月 19, 2006

[SemiKamel.]

Jeg vandret fredløst oppover bakken mot 7-eleven i dag da min venninne Jonas plutselig angrep meg:

Jonas: Tine! Jeg har funnet noe helt utrolig! Du kommer til å elske dette!
Tine: Fantastisk! Jeg kan nesten ikke stå rolig, så opphisset er jeg!
Jonas: Seriøst?
Tine: Ja! Dette er jo helt ubeskrivelig! Hvilken glede! Hadde jeg kunnet noen pusteøvelser så hadde jeg gjort dem! Om jeg hadde eid en "I LOVE LIFE" t-skjorte så ville jeg tatt den på meg!
Jonas: Hva har skjedd, hvorfor er du så glad?
Tine: Vet ikke, det var noe du skulle fortelle meg, jeg ble bare litt revet med.
Jonas: Ja nettopp, og så? Hva skjedde da?

Noen ganger er det veldig tydelig at Jonas ikke forstår hva jeg sier til henne. Dette var et av de øyeblikkene. Jeg har prøvd å si til henne at "Jeg skjønner ikke" ikke er uhøflig, men det er ikke alt som er så lett.

Tine: Nei... Du skulle fortelle meg noe?
Jonas: Å ja.
Tine: Så, kom igjen?
Jonas: Selvfølgelig. Ok, hold deg fast. Jeg har funnet en vanndispenser med kaldt vann!

I Sørøst-Asia blir i grunn ikke vann sett på som en drikk på linje med te eller juice. Om man allikevel mot all formodning skulle ønske å drikke bare vann bør det helst være varmt vann, da det er sunnere. Visstnok. Resultatet er at kaldt vann ikke er å oppdrive med mindre man kjøper en ny flaske, og det er dritt når det finnes så utrolig mange vanndispensere overalt. Jeg har derfor i lengre tid klaget min store nød over problemet, og Jonas har i det minste latt som hun har vært et forstående menneske, selv om hun er svært bekymret over at jeg ikke drikker mer varmt vann. I Taichung er det omtrent 30 grader i skyggen mens jeg er på skolen. Jeg drikker mellom fem og seks flasker i skoletiden. Som nordmann vil jeg anta at du derfor nå vil skjønne litt av gleden jeg følte.

Tine: Nei?! Jeg har faktisk ikke ord.
Jonas: Jepp. Følg etter meg.

Og så gikk vi hånd i hånd (nesten, for Jonas er i grunn så lite überfeminin at det ville vært litt... pinlig) til vanndispenseren, som var gjemt innerst og borterst på skolens hotell.

Elementært Jonas, var alt jeg hadde å si. Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før?

4 則留言:

Guri 提到...

Haha.
Varmt (i tydinga ikkje kaldt) vatn er vistnok faktisk sunnare. Det har noko med temperaturforskjel å gjera (?). Uansett er det nok ikkje halvparten så farleg å drikka kaldt vatn som å røyka, ikkje halvparten så farleg som å eta fisk (med bein ein kan setja i halsen) ei gong. Så eg trur ikkje eg ville brydd meg (og det gjer du jo ikkje heller, så det var vel heilt poenglaust å skriva denne kommentaren. Jaja).

匿名 提到...

jeg er forvirret, hvorfor er jonas en jente?

bytter du alltid kjønn på disse oppdiktede navnene?

Tine 提到...

Guri: Tydeligvis. Jeg er selvfølgelig sterkt bekymret og går med konstant dårlig samvittighet grunnet tidligere konsumert H2O av betydelig lavere temperatur enn 37 grader celcius.

Anonymous: Jonas er en kinesisk venninne av meg. Kinesiske navn er vanskelige å uttale riktig (om man husker dem) så for enkelhetens skyld har ale et engelsk navn også. Jonas valgte... Jonas. Navnene er aldri oppdiktet. Vel, Lamagutten kanskje.

Eva 提到...

fniiis.
det er så gøy å lese bloggen din.
mye, mye gøyere enn å lese fag, for eksempel. Derfor har jeg det ganske gøy på lesesalen.
takk.
Ü