Folk flest bor i Kina.
Pappen min og jeg bor i Taiwan.
Nord for Tainan og sør for Taipei.
I Taichung.
Nøkkelordet er "Tai."

Det gjør vi i all hovedsak under påskudd av å lære meg mandarin og la han få slippe en ganske kjip sykkeltur til jobben hver morgen.
Ellers kan jeg nevne at det skjer alltid mye rart med meg. Livet mitt hadde nok gjort seg på film.
Ikke kanskje.

星期日, 8月 19, 2007

[Om å bli gjenkjent.]

Jeg tror alle som noen gang begynner å skrive en så utleverende tekst som det en blogg kan være, ønsker å bli lagt merke til, i større eller mindre grad. Jeg er selvfølgelig intet unntak, og det er kanskje ingen hemmelighet heller.

I dag tror jeg kanskje var Hydro på Høviks travleste dag hittil i år. Jeg løp bokstavelig talt hull i de allerede tynnsålede made-in-Taiwan converse-skoene mine, og det gikk surr i både pølser og vafler og baguetter og det som verre var. Det var kø til nesten utenfor døren store deler av tiden, kaffemaskinen var i ustand, vi var gått tomme for salsa (midt i en kampanje for diverse salsa-wraps!) og den ene kassen var konstant i ustand. Dette resulterte selvsagt i sure kunder, en meget uheldig kombinasjon med at vi i tillegg hadde vi en ny jente på opplæring, og en annen dame på jobb som jeg er for redd for til at jeg tør spørre henne om noe. Dette til tross, det var i grunn litt synd at sjefen ikke var der, for i dag har jeg ihvertfall jobbet meg opp to lønnstrinn, om ikke mer (det skal her være sagt at jeg er lønnet lavest på hele stasjonen, uten at det nødvendigvis betyr at de andre tjener spesielt bra de heller). Midt opp i dette her, så kom det to personer inn og kjøpte en Japp, en Snickers, og en pose Twist. Hele dagen hadde vært så surrealistisk med hensyn til at alt som hadde kunnet gått galt faktisk hadde gått galt at jeg ikke reagerte med en gang på at slikt sjeldent skjer to dager i samme uke. Da jeg endelig gjorde det måtte jeg sjekke atter en gang.

Det var sant.

Og da sa jeg selvfølgelig, "Japp, det var Snickers og Twist," slik jeg har lagt meg for vane å si i det siste.

Og så sa de, at det, det visste de. For de var Karoline (ja, som i Karoline som forstår) og Kristoffer som var navnebroren til broren min, og de leste bloggen min hver dag, og at de hadde vært på Hydroen min en gang før, men at jeg ikke hadde vært der da, og da ble jeg så satt ut at jeg ikke en gang HUSKET prisen på twist, så jeg måtte løpe for å sjekke (den slags tar seg ikke ut, sånn egentlig, men igjen, jeg ligger jo nederst på lønningslisten). Og de var fra Kongsvinger og skulle bare inn for å si hei, og jeg sa (eller prøvde ihvertfall å si, men jeg ble jo litt satt ut) at det var kulest i verden, og så sa de takk for kaffen de fikk, og så dro de og jeg ble stående igjen og var kjempekry helt til kunden i kassen kremtet over at han enda ikke hadde fått hverken vekslepenger eller kyllingsalsa-wrappen, og da kom jeg på at jeg fortsatt bare jobbet på Hydro på Høvik, og da kom jeg meg ganske fort ned på jorden igjen, for å si det sånn.

På veien hjem regnet det også.

8 則留言:

tonita 提到...

Fnis, hi, hi.
Det er jo flott å være blogg-kjendis da Tine?

bigdaddy 提到...

Da brukte du opp 3 av de 15 minuttene med berømmelse som vi alle har. Føles det godt?

Karoline 提到...

Det regnet for oss også da. Men vi hadde sjokolade og kaffe å trøste oss med - og var i litt bedre humør på en lang og kjedelig biltur!

Minneapolise 提到...

Åh så koslig :)
Nå venter jeg bare på at det blir organisert pakketurer til Minnesota for ihuga Minneapolise-fans!
*leve litt i sin egen verden*

Tine 提到...

Tonita: Flott? Det er fantastisk!

Bigdaddy: Jaja, dra meg ned på jorden igjen. Takk for det. Til din informasjon, så møtte jeg en annen fyr senest i går som også hadde lest bloggen min. Å vent. Betyr det at jeg nå bare har 11 minutter igjen da? Nedsig!

Karoline: SÅ koselig å høre! Dere får komme igjen en annen dag hvor det er litt roligere, da vettu!

Minneapolise: Hva? Jeg trodde det var en fast tourgruppe som gjorde det hver sommer, jeg?

morten 提到...

tine: du er fryktelig søt når du blir gjenkjent, da. ;)

Minneapolise 提到...

Man skulle tro det, men nei... Jeg er en ubesudlet perle så langt...

Tine 提到...

Morten: Du vet, jeg liker ikke å skryte da, menneh... *host*

Minneapolise: Jeg er sjokkert.